Читаоци

петак, 28. октобар 2011.

Seti se Đanija Versaćija, aka VERSEJS


Moguće sasvim da je ovo najveći ikada modni kreator. Uz čast svim ostalima koje volim i cenim, ne vidim da je iko uspeo da na taj način kao što je stari Đani to radio kombinovao visoku umetnost, preterani kič i modu ulice rame uz rame.
1946 - 1997


Dosta je verzija smrti ovog velikog čoveka, od verzije sa pomahnitalim, ljubomornim ljubavnikom do, naravno, dugova mafiji. Možda je ljubavnik bio mafijaš ?

Svejedno - Đani nas je zadužio na taj način i da živimo još 200 godina, nećemo moći to da mu vratimo.

A kako ?

Tako što je napravio Versace Jeans Couture i Versace Sports linije koje su na prelazu iz osamdesetih u devedesete i posebno tokom devedesetih imale ubedljivo najupečatljivije, najluđe, najsvežije, najhrabrije i eto, najbolje odevne predmete.

Bivajući lični prijatelj sa isto preminulim Tupakom Šakurom i posedujući informaciju o tome koliko su njegove stvari cenjene na ulici, među geto omladinom, Versaći je odlučio da pomenute dve linije potpuno približi i prilagodi njihovim afinitetima, obori cene (ne značajno, ali obori) i pokuša da uvuče što je više mladih ljudi u svet visoke mode. To je bio potez nad potezima, jer devedesete (makar njihova prva polovina) su bile eksplozija jarkih boja, kombinovanja boja, rušenja konvencija o slaganju istih itd. U velikoj meri, to je bio odraz mode rep spotova i rep muzike (i uticaja "fanki Afrike"), ali je i rep moda i rep spot kao forma bio pod uticajem visoke mode tada. Uprošćeno, poklopile su se kockice. Inspiracija bojama, grafitima, jarkošću, željom za primećivanjem i klasičnom dominacijom su se uklapale jedna u drugu i ta konekcija je proradila, a to se nigde ne vidi bolje nago na modelima Đanija Versaćija iz tog perioda.

Pa da krenemo.


Za svaki komad odeće što je uradio, to je 25 2 life.

Neka nam počiva u miru naš Đani, naša predvodnica.

2 коментара:

Анониман је рекао...

Život je dobar kada imate svoje ljubavi oko sebe, ovo kažem jer kad sam imao problema sa mojim ljubavnikom, nikada nisam video život kao dobru stvar, ali zahvaljujući dr. AGBAZARI iz AGBAZARA TEMPLE, što mi je pomogao da bacim čaroliju vratio me je moj ljubavnik u roku od 48 sati. Moj muž me je ostavio za drugu ženu posle sedam godina braka, ali Dr.AGBAZARA mi je pomogao da bacim čarobnjak koji mi ga je vratio u roku od 48 sati. Neću vam ispričati više detalja o sebi, već ću samo savjetovati one koji imaju probleme u vezi s brakom ili brakovima da se putem ovih podataka kontaktiraju Dr.AGBAZARA TEMPLE;
( agbazara@gmail.com ) ili ga nazovite na Whatsapp: +2348104102662

Анониман је рекао...

Prije svega, zahvaljujući dr. Agbazara koji mi je vratio svog ljubavnika u roku od 48 sati. Nemam što reći, ali zahvaliti vam se i reći vam da sam sretan .. Moj ljubavnik me tretira bolje i provodi većinu svog vremena sa mnom, a sada mi kaže koliko me voli, nego ikad prije. Ako imate bilo kakvih problema sa svojim ljubavnikom kontaktirati Dr. Agbazar e-mailom: ( agbazara@gmail.com ) poziv / WhatsApp ( +2348104102662 ), jer je rješenje za sve probleme vezane uz njegove duhovne moći.